Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان شمالی وزیر کشور گفت: سامانه واگذاری آنی مجوزهای بی نام سرمایه گذاری شور و نشاط اقتصادی و توسعه کشور را به دنبال دارد.

احمد وحیدی در آیین رونمایی از سامانه آنی مجوزهای سرمایه‌گذاری در خراسان شمالی که به صورت ویدئو کنفرانس در تاریخ ۲۰ شهریور ماه انجام شد، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در ارزیابی وضعیت کسب و کار، موضوع سرمایه‌گذاری در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: اقدامات موثری برای کاهش بروکراسی اداری انجام شده اما با این وجود سرمایه‌گذاران برای اجرای پروژه‌ها با سلایق و مشکلات مختلفی روبه‌رو می‌شوند که سبب رها کردن پروژه از سوی آن‌ها می‌شود.
وی رونمایی از سامانه واگذاری آنی مجوزهای بی نام در خراسان شمالی را اتفاقی ارزشمند دانست و ادامه داد: این طرح نوید توسعه و آبادانی خراسان شمالی را با حذف بروکراسی اداری می‌دهد که نتیجه آن فائق آمدن بر مشکلات بزرگ و قدیمی است.
وحیدی بر لزوم دادن اختیارات بیشتری به استانداران برای استفاده از خرد جمعی و ایجاد حرکتی بزرگ را در استان‌های خود تاکید کرد.
وزیر کشور با اشاره به اینکه وظیفه استانداران، توسعه و پیشرفت استان است، افزود: سامانه‌ای که توسط استاندار خراسان شمالی در این استان انجام شد، نشان می‌دهد که این استاندار در جای درست قرار گرفته و کاری درست را برای توسعه و پیشرفت آن استان انجام می‌دهد که حائز اهمیت است و باید به طور مرتب تا ایجاد تکامل و رشد آن خط ادامه پیدا کند.
وی با تاکید بر این که از هیچ لحظه‌ای برای اتفاقی نو و جدید دریغ نمی‌کنیم، گفت: هماهنگی که در خراسان شمالی وجود دارد نوید آن را می‌دهد تا با نوآوری و خلاقیت، آن استان به سرعت بر مشکلات فائق بیاید.
وحیدی با طرح این سؤال که چرا تاکنون نتوانستیم در حوزه کسب و کار به درستی عمل کنیم؟ گفت: راه اندازی سامانه واگذاری مجوزهای بی نام به صورت آنی در خراسان شمالی نشان می‌دهد که با نگرش درست و اقدامات ساده می‌توانیم بر مشکلات این حوزه فائق بیایم.
وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب هم بر رفع موانع و ایجاد پشتیبانی در کشور تاکید دارند و این موضوع از شعار سال نیز پیدااست که این سامانه می‌تواند در مسیر مورد نظر تحول ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: خراسان شمالی مملو از طرح‌های مختلف است و ایجاد این سامانه سبب می‌شود صدها طرح دیگر نیز در همه جای استان آماده سرمایه‌گذاری شده و رشد آن استان را به دنبال داشته باشد.
وزیر کشور گفت: سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی می‌توانند به وسیله این سامانه از طرح‌های سرمایه‌گذاری مطلع شده و سرمایه‌گذاری خود را انجام دهند.
وحیدی افزود: باید پروژه‌های کلان در کنار پروژه‌های متوسط و خرد برای تمامی سطوح تعریف شود تا پروژه‌های متناسب با هر توان مالی برای افراد فراهم باشد.
وی اظهار کرد: این سامانه در مسیر تکامل است و می‌توان شرایطی را در آن فراهم کرد تا پروژه‌ها توسط تعاونی‌ها و یا توسط چندین سرمایه‌گذار مشترک به انجام برسد و حتی مردم در سطوح مختلف در آن شرکت کنند.
وزیر کشور با اشاره به اینکه سامانه بهره برداری شده، شور و نشاط اقتصادی و توسعه را به دنبال دارد، تصریح کرد: این طرح می‌تواند سراسری شده و در کل کشور نیز اجرایی شود.
وحیدی افزود: فعال بودن اتاق فکر در آن استان جای تقدیر دارد و نشان می‌دهد که نباید همه تفکرها از تهران بیاید بلکه می‌شود از استان‌ها نیز طرح‌های مختلف ارائه شده و در سطح ملی توسعه داده شود تا حرکت خوبی را برای توسعه ملی به دنبال داشته باشد.
وزیر کشور گفت: این سامانه نوید این را می‌دهد که ۸۶ طرح قرار گرفته در آن به سرعت توسط سرمایه‌گذاران انجام شده و نشان دهد که بخش خصوصی توانمندی‌های زیادی دارند که با رفع موانع وارد صحنه شوند.
وی خاطرنشان کرد: این سامانه می‌تواند الگویی برای همه استان‌ها باشد تا آن را در استان خود نیز اجرایی کرده و شرایط را برای حضور سرمایه گذاران تسریع کنند.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی خراسان شمالی صدور مجوز سرمايه گذاري سامانه واگذاری سرمایه گذاران سرمایه گذاری خراسان شمالی وزیر کشور آن استان پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۰۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست مجوز برای این صنف بیشترین تقاضا را دارد | ۲۵ اردیبهشت ؛ پایان مجوزهای کاغذی

همشهری آنلاین - محمد بلبلی: مهدی امیدوار، سخنگو و عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران، از مزایا و چالش‌های پیش‌روی این طرح می‌گوید.

برای دریافت مجوز کسب‌وکار چه روندی باید طی شود؟

با تلاش‌هایی که درباره راه‌اندازی درگاه ملی مجوزهای کشور صورت گرفته در حال حاضر مسیر برای انجام عملیات دریافت مجوز در این سامانه هموار شده است. تا ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ مجوزهای کاغذی به‌طور کامل از این گردونه خارج و مجوز الکترونیک جایگزین خواهد شد.

کدام کسب‌وکار بیشترین درخواست را برای اخذ مجوز دارد؟

در سال‌های اخیر بیشترین تقاضا برای دریافت مجوز کسب‌وکار در حوزه راه‌اندازی فروشگاه‌های خواربار است. این مجوز شامل بخش‌های ابطال، صدور و تمدید می‌شود، زیرا تعداد افراد شاغل در این حوزه از دیگر حوزه‌ها بیشتر است.

آیا تمام صنوف می‌توانند از درگاه ملی مجوزها، پروانه کسب بگیرند؟

بله. تمام فعالان حوزه کسب‌وکار، اعم از تولیدی، سیاحتی، تجاری، خدماتی و... باید از طریق سامانه مجوزها مراحل اخذ مجوز را انجام بدهند. سامانه ملی مجوزها برای خدمات‌دهی به تمامی صنوف و فعالان کسب‌وکار طراحی شده است.

با این روش دیگر نیاز به مراجعه حضوری برای دریافت مجوز نیست؟

پیش از این، درخواست‌کننده برای دریافت نامه باید به اتحادیه مراجعه می‌کرد که هم زمانبر بود هم به بار ترافیکی شهر اضافه می‌شد، اما با این روش هیچ نیازی به مراجعه حضوری به اداره اصناف یا اتحادیه‌ها نیست.

چه تغییرات در مراحل دریافت مجوز ایجاد شده است؟

خیلی از کسانی که بدون دریافت پروانه کسب، مشغول به‌کار بودند، یا اینکه در حال دریافت پروانه کسب به شیوه قدیمی بودند، با این روش به‌راحتی از سوی اتحادیه‌ها قابل شناسایی هستند و عملا از ۲۵ اردیبهشت انواع خدمات دولتی و بانکی به آنها تعلق نخواهد گرفت. اکنون بیش از ۳ میلیون واحد صنفی وجود دارد که باید پروانه کسب بگیرند یا اینکه پروانه کسب خود را تمدید کنند.

این شیوه جدید چه محاسنی دارد؟

همواره در اصناف با اعتراضات بسیاری درباره واحدهای بدون‌پروانه کسب روبه‌رو بوده‌ایم. این پروسه برای اعلام یا اخطار برای این واحدها در بعضی مواقع بسیار زمانبر بود و گاهی به پلمپ واحد متخلف نیز منجر می‌شد، اما با روش جدید نیاز به طی‌کردن این پروسه نیست، چرا که واحد صنفی اگر مراحل اخذ یا تمدید مجوز را در سامانه انجام نداده باشد به‌طور خودکار از خدمات دولتی و بانکی محروم خواهد شد.

از سوی دیگر در بخش اخذ پروانه کسب کاغذی به شیوه قدیمی، در مواردی تقلب و جعل اسناد و مهر و... صورت می‌گرفت و بابت این ماجرا اعتراضات و شکایات بسیاری به صنوف می‌شد، اما در شیوه الکترونیکی استعلامات به راحتی انجام می‌شود و می‌توان با مراجعه به سامانه مجوزها از صحت یا تقلبی‌بودن مدارک مطلع شد.

درگاه ملی مجوزها در رونق کسب‌وکار چه تأثیری دارد؟

دغدغه اتاق اصناف، مجوز الکترونیک یا کاغذی‌بودن آن نیست، یا اینکه مجوز سه روزه صادر می‌شود یا هفت روزه. انتظار ما از بخش دولتی این است که بعد از صدور مجوز، بازاری آرام که ارزش اقتصادی و رقابتی در آن معنا داشته باشد، به‌خصوص در حوزه کنترل تورم و عدم‌ثبات نرخ ارز ایجاد کند. درگاه ملی مجوزها در اخذ مجوز کسب‌وکار تسریع ایجاد کرده، اما مسئله مهم ماندگاری و ادامه‌دادن کسب‌وکارها در این بازار است.

اصلی‌ترین مانع برای دریافت مجوز کسب‌وکار چیست؟

خیلی از واحدهای صنفی در سراسر کشور در مکان استیجاری فعالیت می‌کنند که اکثرا با مشکلات بسیاری مانند عدم‌تمدید قرارداد یا بالابردن اجاره‌بها از سوی صاحبان ملک مواجه می‌شوند. این مسئله به‌دلیل نداشتن نظارت و قانون خاص در این زمینه است. در خیلی از کشورها با واحد کسب‌وکار قراردادهای ۳ یا ۵ ساله بسته می‌شود و هر سال به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد به اجاره‌بها اضافه می‌شود.

در کشور ما متأسفانه واحد صنفی اصلا نمی‌تواند درباره این موضوع برنامه‌ریزی داشته باشد، زیرا اینجا درباره تمدید و اضافه‌کردن اجاره‌بها قانون خاصی وجود ندارد و این صاحب ملک است که درباره این موضوع هرطور که بخواهد تصمیم می‌گیرد. یکی دیگر از مشکلات اصلی در کسب‌وکار عدم‌ثبات نرخ ارز است که همواره فعالان این حوزه را دچار مشکلات می‌کند.

بیشتر بخوانید:

شیوه‌های دریافت مجوز در ۱۰ حرفه جذاب

با چند کلیک مجوز بگیرید | چگونه در کمترین زمان پروانه کسب بگیریم؟

اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟

کدام مجوزها در زمان کمتری صادر می‌شوند؟

دریافت تمامی مجوزها در حوزه اصناف تقریبا روند یکسانی دارد و در یک بازه زمانی مشخص صادر می‌شوند. در کل با این روش اخذ تمامی مجوزها با روند سریع‌تری انجام می‌شود. بعضی از پروانه‌های کسب نیازمند استعلام از سازمان‌هایی مانند وزارت بهداشت، اداره اماکن یا پلیس امنیت هستند که آنها هم با دریافت QR کد می‌توانند ظرف مدت ۳ یا ۴ روز کاری مجوز کسب خود را دریافت کنند.

آیا نوسان نرخ ارز و تورم موجود، باعث کم‌شدن درخواست اخذ مجوز کسب شده است؟

این مسائل تأثیر فراوانی بر روند کاهش درخواست‌کنندگان پروانه کسب داشته و هر سال تعداد درخواست برای اخذ مجوز کسب‌وکار نسبت به سال قبل کمتر می‌شود. ما در این بخش هم متقاضی دریافت مجوز کسب داریم، هم انصراف‌دهنده از دریافت. متأسفانه در سال‌های اخیر تعداد درخواست برای ابطال پروانه کسب با سرعت بالا رو به افزایش است.

به‌طور مثال فرایندی برای دریافت پروانه کسب طی شده، اشتغال‌زایی صورت گرفته، اما بعد از گذشت یک تا یک سال و نیم بعد به‌دلیل بالارفتن نرخ اجاره‌بها که متاثر از وضعیت تورم و نرخ ارز است، فرد را برای ادامه کار دچار ناامیدی کرده است. مسئله نگران‌کننده بیشترشدن تعداد انصرافی‌ها از ورودی‌هاست.

آیا در درگاه ملی مجوزها تمام مراحل اخذ پروانه کسب به‌صورت آنلاین انجام می‌شود؟

بله. با توجه به تبصره ۷ ماده یک قانون تسهیل در صدور مجوزها از تاریخ اعلام شده صنوفی که پروانه کسب آنها در سامانه مجوزها ثبت نشده باشد و کد ۶ رقمی شناسه یکتا را دریافت نکرده باشند، همه خدمات اداری و بانکی آنها قطع خواهد شد. مجموعه اتاق اصناف ایران نیز براساس وظیفه متولی‌گری که برعهده دارد، این موضوع را به تمام اتاق‌های اصناف، اتحادیه‌ها و اعضا ابلاغ کرده است که درخواست‌کنندگان می‌توانند با کد شناسه صنفی، کد ملی، کد پستی یا شماره موبایل که به نام خود شخص باشد به‌راحتی وارد سامانه مجوزها شده و برای دریافت کد ۶ رقمی شناسه یکتا اقدام کنند.

درباره شناسه یکتا بیشتر توضیح بدهید؟

هر فردی که قصد راه‌اندازی کسب‌وکاری را دارد، یا اینکه در حوزه‌های صنوف، خدماتی، سیاحتی، صنعتی، تولیدی و... فعالیت می‌کند باید شناسه یکتا داشته باشد. این شناسه در سامانه مجوزها منحصرا برای هر کدام از این افراد صادر می‌شود. هر پروانه کسب که در سامانه مجوزها صادر می‌شود، دارای یک QR کد است و هر صنفی که وظیفه خدمات‌رسانی به این افراد را داشته باشد از طریق همین QR کد می‌تواند استعلامات مربوط به اعتبار مجوز کسب درخواست‌کننده خدمات را دریافت کند. با این روش مدیریت و نظارت بر کسب‌وکارها بهتر و دقیق‌تر انجام می‌شود.

کد خبر 850291 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اشتغال اصناف اقتصاد

دیگر خبرها

  • طرح نور در خراسان شمالی با بهترین شکل انجام شده است
  • درخواست مجوز برای این صنف بیشترین تقاضا را دارد | ۲۵ اردیبهشت ؛ پایان مجوزهای کاغذی
  • راه اندازی سامانه پیش بینی ماهانه و فصلی بارش کشور
  • احداث ترمینال بار هوایی در دستور کار در فرودگاه گناباد قرار گرفت
  • هشدار نارنجی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • هشدار نارنجی در آخر هفته برای استان‌های شمالی
  • هشدار نارنجی وضعیت جوی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • اجرای ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی در کشور هدف گذاری شده است
  • تلاش برای افزایش مراودات تجاری با کشور ترکمنستان
  • سرمایه‌گذاری خارجی ۱۰.۷ میلیون دلاری در خراسان شمالی